Foodies 06/2024
Citytrip!
Cover van
tofu cake

Tofu cake

  • Eenvoudig

  • 35 minuten bereidingstijd35 min. bereidingstijd

  • ca. 4 uur wachttijdca. 4 u. wachttijd

Advertentie

Aantal personen: 6

Ingrediënten

Nancy Singleton Hachisu: "Topkwaliteit tofu is een uitstekende toevoeging aan desserts, en maakt ze niet alleen romig, maar ook gezond."

Bereiding

  1. Pulseer de tofu, yoghurt, het zout en de agar in een blender of keukenmachine tot een gladde emulsie – het moet niet te veel schuimen. Giet het mengsel over in een middelgrote pan en warm het zodra het schuim verdwenen is 7 minuten al roerend op laag vuur op, zonder het te laten pruttelen.

  2. Giet het mengsel in een nagashikan-vorm van 15×14×4,5 cm of twee broodblikken van 11,5×21 cm (bekleed met bakpapier) en zet het ongeveer 4 uur in de koelkast om af te koelen en op te stijven.

  3. Stort de cake voorzichtig door een scherp mes langs de rand te halen. Snijd hem in 12 stukjes en serveer ze met een beetje jam bij de thee, of als sluitstuk van een Japanse maaltijd.

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)

Japan – het vegetarische kookboek

€ 49,99
cover japan - het vegetarische kookboek