Romig soepje van knolselderij met olijven, picos en ConsorcioSerrano
Gemiddeld
ca. 1 uur en 10 minuten bereidingstijdca. 1 u. en 10 min. bereidingstijd
Advertentie
Bereiding
Verwarm de oven voor (elektrisch: 180°C / hetelucht: 160°C). Schil de knolselderij en snijd hem in grove stukken. Verdeel over een bakplaat. Halveer de bol knoflook overdwars en leg ook op de bakplaat. Bedruip alles met wat olijfolie en bestrooi met wat zout. Rooster de knolselderij in ca. 45 minuten gaar.
Doe de knolselderij in een blender of in een ruime pan. Druk de gepofte knoflook uit de schil en voeg toe. Voeg de bouillon en de slagroom toe en pureer het geheel tot een gladde soep.
Verwarm de soep in een pan en breng op smaak met zout, peper, nootmuskaat en een scheutje sherryazijn. Voeg vlak voor het serveren de boter toe en meng met een staafmixer voor een extra romige soep. Verdeel de soep over kommen en schep er wat gehakte olijven in. Serveer met de picos omwikkeld met de ConsorcioSerrano-ham.