Foodies 11/2024
Lekker stoven
fd2411 cover
romig soepje van knolselderij met kaasstengels picos en serranoham

Romig soepje van knolselderij met olijven, picos en ConsorcioSerrano

In samenwerking met Consorcio del Jamón Serrano
  • Gemiddeld

  • ca. 1 uur en 10 minuten bereidingstijdca. 1 u. en 10 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen
6

Ingrediënten

Maak gerust extra veel van deze romige knolselderijsoep met olijven, picos en ham. Zo heb je de volgende dag ook lunch om al je collega’s jaloers mee te maken…

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor (elektrisch: 180°C / hetelucht: 160°C). Schil de knolselderij en snijd hem in grove stukken. Verdeel over een bakplaat. Halveer de bol knoflook overdwars en leg ook op de bakplaat. Bedruip alles met wat olijfolie en bestrooi met wat zout. Rooster de knolselderij in ca. 45 minuten gaar.

  2. Doe de knolselderij in een blender of in een ruime pan. Druk de gepofte knoflook uit de schil en voeg toe. Voeg de bouillon en de slagroom toe en pureer het geheel tot een gladde soep.

  3. Verwarm de soep in een pan en breng op smaak met zout, peper, nootmuskaat en een scheutje sherryazijn. Voeg vlak voor het serveren de boter toe en meng met een staafmixer voor een extra romige soep. Verdeel de soep over kommen en schep er wat gehakte olijven in. Serveer met de picos omwikkeld met de ConsorcioSerrano-ham.

Per portie: 605 kcal | 77 g koolhydraten | 16 g eiwit | 23 g vet

Wat vind jij van dit recept?

5 / 5.0 (1 stem)