Foodies 06/2024
Citytrip!
Cover van
Tortilla’s met pompoen, groene olijven en peterselie-knoflooksalsa

Tortilla’s met pompoen, groene olijven en peterselie-knoflooksalsa

  • Eenvoudig

  • 45 minuten bereidingstijd45 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen
4

Ingrediënten

De peterselie-knoflooksalsa

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor (elektrisch: 180°C / hetelucht: 160°C). Halveer de pompoen, verwijder de pitten en snijd het vruchtvlees in stukken van ca. 2 cm. Snijd de plakjes ontbijtspek in vieren. Verdeel de pompoen, het spek, de olijven en de venkelzaadjes over een ovenschaal en bedruip met de olijfolie. Bestrooi met zout en peper. Rooster het geheel in ca. 30 minuten gaar in de oven.

  2. Hak voor de salsa de peterselie fijn. Meng de peterselie met de sjalot, de knoflook, de honing, het citroensap en de citroenschil en de olijfolie.

  3. Verwarm de tortilla’s kort in de oven of magnetron. Serveer de tortilla’s met het pompoenmengsel, bedruip royaal met de salsa en strooi er wat pecannoten overheen. Verkruimel de feta erover.

Per portie: 490 kcal | 14 g koolhydraten | 11 g eiwit | 42 g vet

Foto’s & receptuur: Willem van Santen

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

5 / 5.0 (2 stemmen)