Foodies 06/2025 Kleur
Koken met kleur
cover van foodies koken met kleur
Pompoen met currygarnalen

Pompoen met currygarnalen

  • Eenvoudig

  • 50 minuten bereidingstijd50 min. bereidingstijd

Weinig moeite, groot effect: de pompoen wordt door het roosteren boterzacht, de garnalen zijn supersmaakvol en de komkommersalade zorgt voor een lekker frisse toevoeging.

Lees verder onder de advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Weinig moeite, groot effect: de pompoen wordt door het roosteren boterzacht, de garnalen zijn supersmaakvol en de komkommersalade zorgt voor een lekker frisse toevoeging.

Bereiding

  1. Schaaf of snijd de komkommer in heel dunne plakjes. Meng de komkommer met de azijn en een flinke snuf suiker en houd apart.

  2. Snijd de pompoenen door de helft en schep de zaadjes eruit. Leg de helften weer op elkaar en gaar ca. 10 minuten in de magnetron op maximaal vermogen – ze moeten bijna gaar zijn. Leg de pompoenhelften in een braadslee.

  3. Verwarm de oven voor (elektrisch: 200⁰C / hetelucht: 180⁰C). Verwarm de currypasta met de kokosmelk in een pannetje en voeg wat vissaus naar smaak toe. Lepel de helft van de saus over de pompoenhelften. Bak de pompoen ca. 10 minuten in de oven.

  4. Doe de garnalen in de pan met de saus en roer door. Schep de garnalen in de holtes van de pompoen en bak nog ca. 5 minuten in de oven. Bestrooi met koriander en besprenkel met limoensap. Serveer met de komkommer en jasmijnrijst.

Per portie: 241 kcal | 7 g koolhydraten | 10 g eiwit | 19 g vet

Receptuur: Lulu Grimes Fotografie: Ella Miller Styling: Max Robinson Foodstyling: Libby Silbermann

Wat vind jij van dit recept?

5 / 5.0 (2 stemmen)