Bereiding

  1. Verwarm de oven voor tot 220 °C.
  2. Bestrooi de stukken kip aan beide kanten met het paprikapoeder, het zeezout en de peper en leg ze in de ovenschaal. Leg de halve aardappels rond de stukken kip en doe hetzelfde met de uien, wortels, paprika, champignons en tomaten, op zo’n manier dat alle ingrediënten gelijkmatig zijn verdeeld.
  3. Voeg de kaneelstokjes, het komijnpoeder, de tomatenpuree en olijfolie toe aan de bouillon. Roer om te mengen en om de tomatenpuree op te lossen. Breng de bouillon op smaak met een beetje zeezout en peper en schenk hem over de kip en de groenten. De vloeistof moet bijna alles bedekken, maar niet volledig (je moet ongeveer 2 cm kip en aardappels zien uitsteken boven de bouillon). Je kunt een beetje kokend water toevoegen als dat nodig is.
  4. Zet de ovenschaal in de oven en bak de kip en groenten 20 minuten tot de bovenlaag bruin wordt en iets aanbrandt, dit draagt bij aan de smaak van de casserole. Schep alles om en bak nog eens 20 minuten om de andere kant bruin te laten worden.
  5. Verlaag de oventemperatuur tot 170 °C en stoof de kip en de groenten nog 45 tot 60 minuten.
  6. Proef of de vloeistof op smaak is en voeg indien nodig zout en peper toe. De casserole is klaar als de saus licht gebonden en tot de helft ingekookt is.
Vers uit de oven

Recept uit het boek

Vers uit de oven
€20,95