Abonneren
Foodies 08/2025
Spaanse zomer
cover met spaanse gazpacho in kom
Cover voor Pruimencheesecake

Pruimencheesecake

  • Gemiddeld

  • ca. 1 uur bereidingstijdca. 1 u. bereidingstijd

Lees verder onder de advertentie

Aantal personen: 10

Ingrediënten

Bereiding

  1. Smelt de boter. Verkruimel de koeken. Meng de koekkruimels met de gesmolten boter en verdeel ze over de bodem van een springvorm. Was de pruimen, halveer ze en verwijder de pitten.

  2. Verwarm de oven voor (elektrisch: 175°C / hetelucht: 150°C / gas: stand 2). Roer de roomkaas los met de suiker. Roer de eieren een voor een door het mengsel. Splijt het vanillestokje en schraap er het merg uit. Meng de bloem, het vanillemerg en de zure room door de roomkaas. Giet het geheel op de koekkruimels en strijk het glad. Druk de pruimenhelften in de vulling.

  3. Bak de taart ca. 40 minuten in de oven. Laat de taart helemaal afkoelen voor het serveren.

Foto’s: foodies

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)
Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!