Paddenstoelenrisotto
Eenvoudig
55 minuten bereidingstijd55 min. bereidingstijd
Bereiding
Verhit een grote, droge koekenpan op middelhoog vuur en bak de paddenstoelen er 10-15 minuten in, tot ze hun vocht loslaten en dit voor het grootste deel is verdampt. Voeg de helft van de olie en de helft van de boter toe en bak tot de paddenstoelen goudkleurig zijn. Schep de paddenstoelen met een schuimspaan in een kom.
Voeg de ui en de rest van de olie toe aan de pan en bak 10-12 minuten op middelhoog vuur, tot de ui zachter is maar nog niet goudkleurig. Roer de knoflook erdoorheen en bak nog ca. 1 minuut. Voeg de rijst toe en bak tot de randjes van de rijst doorzichtig worden.
Schenk de wijn erbij en breng op smaak met zout en versgemalen zwarte peper. Laat koken tot de wijn is opgenomen door de rijst. Voeg de bouillon soeplepel voor soeplepel toe en voeg pas nieuwe bouillon toe als de vorige al roerend is opgenomen door de rijst. Je hebt misschien wat minder bouillon nodig of wat meer heet water. Neem de pan van het vuur als de risotto beetgaar is en roer de gebakken paddenstoelen, de parmezaan en de rest van de boter erdoorheen. Serveer met extra parmezaan en wat versgemalen zwarte peper.