Foodies 06/2024
Citytrip!
Cover van
Pompoenlasagne

Pompoenlasagne

  • Eenvoudig

  • ca. 2 uur bereidingstijdca. 2 u. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Bereiding

  1. Halveer de pompoen en verwijder de kern met de pitten. Snijd het vruchtvlees in blokjes. Pel en snipper de uien en de knoflook. Verhit de boter in een braadpan en voeg de pompoen, de ui en de knoflook toe. Bestrooi met de ras el hanout, zout en peper. Smoor met het deksel op de pan in ca. 30 minuten gaar op laag vuur. Roer regelmatig.

  2. Neem de pompoen van het vuur en voeg de crème fraîche toe. Stamp met een pureestamper tot een grove puree. Breng op smaak met zout en peper. Snijd de mozzarella in plakjes. Rasp de parmezaan grof.

  3. Verwarm de oven voor (elektrisch: 200°C / hetelucht: 175°C). Bouw in een ovenschaal de lasagne op met achtereenvolgens laagjes pompoenpuree, lasagnevellen, salami, mozzarella en parmezaan. Sluit af met mozzarella en parmezaan. Bak de lasagne ca. 40 minuten in de oven.

Per portie: 976 kcal | 59 g koolhydraten | 48 g eiwit | 60 g vet

Foto’s: Stephan van Raay | Foodstyling & receptuur: Willem van Santen | Styling: Willemijn van der Kamp 

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)