Foodies 08/2024
Ga voor Grieks!
Foodies Ga voor Grieks
gevulde spitskool

Gevulde spitskool

  • Eenvoudig

  • ca. 1 uur en 10 minuten bereidingstijdca. 1 u. en 10 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen
5

Ingrediënten

Bereiding

  1. Schil de flespompoen en snijd hem in de lengte doormidden. Verwijder de bovenkant en snijd met behulp van een mandoline in halvemaantjes van 2 mm dik.

  2. Snijd de spitskool in de lengte doormidden en blancheer beide helften ca. 4 minuten in een grote pan met kokend water. Neem voorzichtig uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier. Blancheer de plakjes pompoen in dezelfde pan niet langer dan 2 minuten. Neem met een schuimspaan uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier.

  3. Verwarm de oven voor (elektrisch: 200⁰C / hetelucht: 180⁰C). Verwijder de kern van de spitskool en snijd elke helft in tweeën, zodat je vier stukken kool hebt: twee buitenste delen en twee binnenste delen. Leg een van de buitenste delen in een grote ovenschaal, met de snijzijde naar boven. Vul de binnenkant van de kool met een laagje pompoen. Bestrooi met zout, peper en parmezaan. Verdeel er een paar klontjes boter over en leg het binnenste deel van de kool erop met de snijzijde naar beneden. Vul ook deze met een laag pompoen en bestrooi met zout, peper en parmezaan. Herhaal met de andere stukken kool, zodat je weer een hele spitskool hebt.

  4. Schenk de cider eroverheen en rooster 30-35 minuten goudbruin in de oven. Controleer of de kool aan de bovenkant niet te bruin wordt en verlaag de temperatuur anders naar 180⁰C. Bedruip de kool na ca. 20 minuten met alle sappen en sprenkel de ahornsiroop erover. Serveer op een mooie schaal en snijd in dikke plakken.

Per portie: 489 kcal | 32 g koolhydraten | 17 g eiwit | 27 g vet

Receptuur: Ajda Mehmet Foto’s: Willem van Santen Styling: S’usi Gastro Studio

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)