Foodies 06/2024
Citytrip!
Cover van
Slow-roasted pompoen met salie, gorgonzola en pijnboompitten

Slow-roasted pompoen met salie, gorgonzola en pijnboompitten

In samenwerking met WMF
  • Eenvoudig

  • 40 minuten bereidingstijd40 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Bereiding

  1. Bestrijk de bodem van de Fusiontec braadpan met de boter. Leg de pompoenparten met het snijvlak naar beneden in de pan. Verdeel de uienringen samen met de salieblaadjes over en tussen de pompoenparten. Bestrooi met zout, peper en de venkelzaadjes. Bedruip het geheel met de olijfolie.

  2. Leg het deksel op de pan en verhit het geheel op middelhoog vuur. Zo wordt de pompoen mooi goudbruin aan de onderkant en door het deksel worden de groenten in hun eigen vocht gaar gestoomd. Smoor het geheel ca. 20 minuten tot de pompoen zacht is, keer de pompoen na 10 minuten om.

  3. Verdeel de pompoen, de ui en de salie over een serveerschaal. Verbrokkel er de gorgonzola over en bestrooi met de pijnboompitten.

Per portie: 343 kcal | 17 g koolhydraten | 10 g eiwit | 25 g vet

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)