Foodies 06/2024
Citytrip!
Cover van
Boerenkoolsoep met gehaktballetjes en parmezaan

Boerenkoolsoep met gehaktballetjes en parmezaan

  • Eenvoudig

  • 40 minuten bereidingstijd40 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Voor de gehaktballetjes

Bereiding

  1. 1. Besprenkel voor de gehaktballetjes het brood met de melk en laat enkele minuten weken. Verkruimel het geweekte brood in een kom en voeg de rest van de ingrediënten toe. Meng alles goed door elkaar. Draai met je handen ca. 24 balletjes ter grootte van een walnoot van het gehakt. Verhit 1 el olijfolie in een grote pan met antiaanbaklaag en bak er de gehaktballetjes in ca. 10 minuten rondom goudbruin en gaar in. Leg de balletjes op een bord en zet opzij.

  2. 2. Verhit 2 el olijfolie in dezelfde pan en bak er de uien met een flinke snuf zout ca. 10 minuten in tot ze goudbruin en gekaramelliseerd zijn. Voeg de knoflook en de rode peper toe en fruit ca. 2 minuten verder. Voeg de bouillon, de boerenkool, de orzo en de gehaktballetjes toe en breng het geheel aan de kook. Kook 15-20 minuten tot de orzo gaar is. Schenk de soep in kommen en bestrooi met de parmezaan.

Per portie: 389 kcal | 13 g koolhydraten | 29 g eiwit | 23 g vet

© Olive Magazine / Immediate Media  Receptuur: Janine Ratcliffe  Foto’s: Ant Duncan  Styling: Tony Hutchinson  Foodstyling: Lottie Covell

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)