Boerenkoolsoep met gehaktballetjes en parmezaan
Eenvoudig
40 minuten bereidingstijd40 min. bereidingstijd
Advertentie
Bereiding
1. Besprenkel voor de gehaktballetjes het brood met de melk en laat enkele minuten weken. Verkruimel het geweekte brood in een kom en voeg de rest van de ingrediënten toe. Meng alles goed door elkaar. Draai met je handen ca. 24 balletjes ter grootte van een walnoot van het gehakt. Verhit 1 el olijfolie in een grote pan met antiaanbaklaag en bak er de gehaktballetjes in ca. 10 minuten rondom goudbruin en gaar in. Leg de balletjes op een bord en zet opzij.
2. Verhit 2 el olijfolie in dezelfde pan en bak er de uien met een flinke snuf zout ca. 10 minuten in tot ze goudbruin en gekaramelliseerd zijn. Voeg de knoflook en de rode peper toe en fruit ca. 2 minuten verder. Voeg de bouillon, de boerenkool, de orzo en de gehaktballetjes toe en breng het geheel aan de kook. Kook 15-20 minuten tot de orzo gaar is. Schenk de soep in kommen en bestrooi met de parmezaan.