Paksoistamppot met sojachampignons
Eenvoudig
ca. 1 uur bereidingstijdca. 1 u. bereidingstijd
Advertentie
Bereiding
Snijd de onderkant van de paksoi zodat hij in losse bladeren uiteenvalt. Was de bladeren en laat goed uitlekken. Snijd het groene blad van de dikkere stelen. Snijd de stelen in blokjes en snijd het blad wat grover.
Verwarm de puree rustig in een ruime pan, eventueel met wat extra melk. Verhit de olie in een ruime bakpan op hoog vuur en bak de champignons er ca. 5 minuten in. Voeg de knoflook toe en bak nog ca. 1 minuut. Voeg de gesneden paksoisteel toe en bak nog ca. 1 minuut. Draai het vuur laag en voeg de sojasaus, de miso en de boter toe. Meng alles goed door elkaar.
Meng het paksoiblad door de hete puree en laat kort slinken. Breng op smaak met zout en peper. Verdeel het stamppotje over borden en schep de champignons erop. Maak af met wasabi sesamzaadjes.