Bereiding

  1. Hak de gedroogde paddenstoelen grof en doe ze in een kommetje. Schenk er zoveel warm water bij tot ze net bedekt zijn.
  2. Veeg de champignons en shiitakes schoon en snijd ze in stukjes van 1,5 cm. Snipper de ui en hak de knoflook fijn.
  3. Verhit in een koekenpan de olijfolie. Fruit de ui met de knoflook en de blaadjes van 4 takjes tijm 1 minuut. Voeg de champignons en de shiitakes toe en bak 4 minuten mee.
  4. Schep de tomaatjes erdoor en bak nog 3 minuten. Voeg de wijn en de gedroogde paddenstoelen met het weekvocht toe. Roer de passata erdoor en kook de saus nog 10 minuten zachtjes.
  5. Verwarm intussen de oven voor tot 200 ºC. Smelt voor de bechamelsaus in een sauspan de boter. Voeg de bloem toe en bak 1 minuut. Schenk de melk beetje voor beetje erbij, al kloppend met een garde, en laat binden tot een gladde saus.
  6. Rasp de Parmezaanse kaas. Voeg de helft van de kaas toe aan de bechamelsaus. Breng op smaak met zout en peper.
  7. Schep een laagje paddenstoelensaus in de ovenschaal. Dek af met 3 lasagnebladen en schep er 1/5 van de paddenstoelensaus en 2 eetlepels bechamelsaus op. Leg er weer 3 lasagnebladen op en herhaal de lagen. Eindig met een dikke laag bechamelsaus.
  8. Scheur de mozzarella in stukjes en verdeel over de bechamelsaus. Bestrooi met de rest van de Parmezaanse kaas, de blaadjes van de laatste 2 takjes tijm en peper naar smaak.
  9. Bak de lasagne in de oven in 30 minuten goudbruin en gaar.
Vega

Uit het boek:

Vega
€29,99