Bereiding

1. Laat de maïs uitlekken. Houd ca. 4 el maïskorrels apart en pureer de overige maïs in een blender of keukenmachine. Pel de uien en snijd ze in ringen. Smelt de boter in een ruime pan en bak er de spekblokjes goudbruin in. Voeg de uien toe en bak ca. 3 minuten verder. Voeg 2 tl paprikapoeder, de maïspuree en de melk toe. Breng op laag vuur aan de kook en kook ca. 15 minuten.

2. Verwarm de oven voor (elektrisch: 200°C / hetelucht: 175°C). Leg de plakken brood op een met bakpapier beklede bakplaat, bestrooi ze met de cheddar en rooster ze ca. 15 minuten in de oven. Was de peterselie, schud hem goed droog en pluk de blaadjes van de takjes. Hak de peterselie fijn en meng hem met de crème fraîche. Breng op smaak met zout en peper.

3. Breng de soep op smaak met zout en peper. Verdeel de soep over kommen en verdeel de crème fraîche erover. Strooi er de maïskorrels en wat paprikapoeder overheen. Serveer met de cheddartoast.

Per portie: ca. 974 kcal
40 g eiwit | 59 g vet | 64 g koolhydraten

Foto’s: Stephan van Raay. Foodstyling & receptuur: Willem van Santen. Styling: Femke van Waveren. Uitgave: foodies januari 2017.