Pompoenpuree met salie en hazelnoten
Eenvoudig
35 minuten bereidingstijd35 min. bereidingstijd
Advertentie
Bereiding
Doe de stukken pompoen in een grote, magnetronbestendige kom met 4 el water en wat zout. Verhit afgedekt 12-15 minuten in de magnetron tot de pompoen heel zacht is. Of kook de pompoen in een pan met water en wat zout in ca. 15 minuten zacht.
Doe intussen de boter in een kleine pan en laat hem op middelhoog vuur smelten. Verhit de gesmolten boter nog 2-3 minuten tot hij goudbruin wordt en heerlijk nootachtig ruikt. Bak de hele salieblaadjes de laatste minuut in de boter. Haal de pan van het vuur en zet apart.
Stamp de pompoen met een pureestamper fijn. Spatel de fijngehakte salie en ¾ van de gebruinde boter erdoorheen en breng op smaak met nootmuskaat, zout en peper. Bedruip voor het
serveren met de overige boter en garneer met de gebakken salieblaadjes en de hazelnoten.