Foodies 06/2024
City trip!
Cover van
Mosterdsoep

Mosterdsoep

  • Gemiddeld

  • ca. 1 uur bereidingstijdca. 1 u. bereidingstijd

Advertentie

Ingrediënten

Bereiding

  1. Pel de ui en snijd hem in ringen. Was de prei en snijd hem in grove stukken. Schil de wortel en snijd hem in stukken. Verhit de boter in een grote pan en fruit er de prei, de wortel en de spekblokjes in. Voeg de gladde mosterd, het venkelzaad, de laurierblaadjes en de poedersuiker toe en roer goed door.

  2. Voeg ca. 1 l water, de slagroom en de groentebouillonblokjes toe aan het mengsel. Breng het geheel aan de kook en laat ca. 40 minuten trekken. Giet de soep door een zeef en breng hem opnieuw aan de kook. Meng de maïzena met 2 el koud water en bind de soep tot de gewenste dikte. Breng de soep op smaak met de grove mosterd, zout en peper.

Per portie: 377 kcal | 20 g koolhydraten | 7 g eiwit | 31 g vet

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

5 / 5.0 (1 stem)