Foodies 03/2024
Zuid-Amerika
Foodies Zuid-Amerika
Gegratineerde savooiekool

Gegratineerde savooiekool

  • Eenvoudig

  • ca. 2 uur bereidingstijdca. 2 u. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 6

Ingrediënten

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor (elektrisch: 180⁰C / hetelucht: 160⁰C). Leg de kool in een grote braadslee en besprenkel met 2 el olie. Bestrooi met zout en peper en bak ca. 30 minuten, tot de kool beetgaar en een beetje bruin is.

  2. Doe intussen de rest van de olie en de boter in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Bak de sjalotjes 8-10 minuten zachtjes in de gesmolten boter, tot ze zacht en doorzichtig maar niet verkleurd zijn. Voeg de knoflook toe en bak nog ca. 1 minuut. Doe intussen de room, de melk, de hele takjes tijm en wat zout en peper in een middelgrote pan. Breng aan de kook, draai het vuur lager en laat ca. 5 minuten zachtjes koken.

  3. Vet de binnenkant van een grote, brede ovenschaal in met boter. Leg de koolparten met de snijzijde naar boven in de schaal. Neem de tijm uit het roommengsel en roer wat verse nootmuskaat en een snufje witte peper erdoorheen. Schenk het mengsel over de kool, dek af met aluminiumfolie en bak ca. 30 minuten in de oven.

  4. Roer intussen het broodkruim, de kazen, de tijmblaadjes en wat versgemalen zwarte peper door elkaar. Neem de folie van de ovenschaal en strooi het kruimmengsel over de kool. Verhoog de temperatuur van de oven (elektrisch: 200⁰C / hetelucht: 180⁰C) en bak nog ca. 15 minuten, of tot de bovenkant goudbruin is.

Per portie: 437 kcal | 10 g koolhydraten | 8 g eiwit | 39 g vet

© Olive Magazine / Immediate Media Receptuur: Nadine Brown Foto’s: Karen Thomas Styling: Max Robinson Foodstyling: Libby Silbermann

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)