Tagliatelle met flespompoen en cannellinibonen
Eenvoudig
40 minuten bereidingstijd40 min. bereidingstijd
Advertentie
Bereiding
Verhit de olie in een grote koekenpan met antiaanbaklaag op middelhoog vuur. Voeg de salie toe en bak een paar minuten tot het krokant is. Leg op een bord en houd apart. Voeg de knoflook, de ui en de venkel toe aan de pan en bak ca. 5 minuten tot ze een beetje zachter zijn. Doe de flespompoen en de cannellinibonen erbij en schenk de groentebouillon erbij. Breng zachtjes aan de kook en kook 7-8 minuten. Plet de bonen en de pompoen een beetje met een vork, maar laat het mengsel wel grof. Breng goed op smaak met zout en peper.
Voeg de tagliatelle en 750 ml kokend water toe en kook nog 8-10 minuten tot het grootste deel van het vocht is opgenomen. Roer de ricotta erdoorheen. Breng op smaak met zout en peper. Serveer direct met de gefrituurde blaadjes salie eroverheen gestrooid.
Verschillende soorten en maten
Bij een pompoen denken mensen vaak al snel aan de bekende oranje soort, maar er zijn veel meer verschillende soorten op de wereld te vinden. Maar niet elke pompoen is lekker en ook niet elke pompoen is bedoeld om te eten. Om zeker te weten of je de juiste pompoen in handen hebt voor je pompoen recepten, kun je dus maar beter eerst even checken welke verschillende soorten pompoen er zijn en welke eetbaar is.
Wist je dat je naast het vruchtvlees ook gebruik kunt maken van de pompoenpitten? Je kunt deze roosteren en gebruiken als topping over je salades of ontbijt. Super gezond en lekker!