Bereiding

  1. Verhit de olie in een grote koekenpan met antiaanbaklaag op middelhoog vuur. Voeg de salie toe en bak een paar minuten tot het krokant is. Leg op een bord en houd apart. Voeg de knoflook, de ui en de venkel toe aan de pan en bak ca. 5 minuten tot ze een beetje zachter zijn. Doe de flespompoen en de cannellinibonen erbij en schenk de groentebouillon erbij. Breng zachtjes aan de kook en kook 7-8 minuten. Plet de bonen en de pompoen een beetje met een vork, maar laat het mengsel wel grof. Breng goed op smaak met zout en peper.
  2. Voeg de tagliatelle en 750 ml kokend water toe en kook nog 8-10 minuten tot het grootste deel van het vocht is opgenomen. Roer de ricotta erdoorheen. Breng op smaak met zout en peper. Serveer direct met de gefrituurde blaadjes salie eroverheen gestrooid.

Per portie: ca. 555 kcal
20 g eiwit | 16 g vet | 76 g koolhydraten

© BBC Good Food / Immediate Media Receptuur: Ailsa Burt Foto’s: Mike English Styling: Faye Wears Foodstyling: Ellie Jarvis