Met tomaat gebakken meatloaf
Gemiddeld
ca. 1 uur en 30 minuten bereidingstijdca. 1 u. en 30 min. bereidingstijd
Advertentie
Bereiding
Verhit een ruime pan en smelt er 1 tl boter in. Voeg het gesneden spek toe en bak het licht goudbruin en knapperig in de pan. Voeg de sjalot en de wortelblokjes toe en fruit 2 minuten mee. Zet het vuur laag en voeg de knoflook en de venkelzaadjes toe. Voeg de tomatenpuree toe, roer goed door en neem van het vuur. Laat afkoelen. Meng de havermout met de melk in een kommetje en laat ca. 15 minuten staan.
Meng in een ruime kom het gehakt met de havermout, de eieren, het spek-mengsel, de mosterd, zout, peper en nootmuskaat. Kneed het geheel goed door en stort het in een ingevette braadslede of broodbakvorm. Verwarm de oven voor (elektrisch: 170°C / hetelucht: 150°C). Verdeel de uitgelekte tomatenblokjes over het gehaktbrood. Bak het gehaktbrood in ca. 45 minuten gaar in de oven.
Rooster intussen de pijnboompitten met het venkelzaad en 1 el boter in een pan goudbruin. Neem van het vuur en meng er naalden van de rozemarijntakjes, de gehakte peterselie en de citroenschil doorheen. Neem het gehaktbrood uit de oven en strooi er de topping voor het serveren overheen. De meatloaf is zowel warm als koud te serveren.