Foodies 06/2024
City trip!
Cover van
Stoofpot met pastinaak, knolselderij en koolraap

Stoofpot met pastinaak, knolselderij en koolraap

  • Eenvoudig

  • ca. 1 uur en 50 minuten bereidingstijdca. 1 u. en 50 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Voor de topping

Bereiding

  1. Verhit de olie in een brede, ondiepe en ovenbestendige pan op middelhoog vuur. Bak de uien tot ze beginnen te karamelliseren, ca. 10 minuten. Voeg de wortels en champignons toe en bak nog ca. 5 minuten tot de champignons zachter zijn geworden. Roer de tomatenpuree erdoorheen.

  2. Voeg de wortelgroenten, de helft van de tijm en alle parelgort toe en roer goed door. Verkruimel het bouillonblokje erboven en voeg het laurierblad, de sojasaus, de mosterd en de azijn toe. Breng op smaak met zout en peper en schenk er 600 ml water bij. Breng zachtjes aan de kook, leg het deksel op de pan en kook ca. 10 minuten.

  3. Bereid intussen de groenten voor de topping. Snijd de aardappels, bieten en zoete aardappels zo dun mogelijk – gebruik een mandoline als je die hebt. Bieten geven af aan je handen, dus gebruik eventueel keukenhandschoenen. Smelt de boter in een pan op laag vuur en meng met de honing, de rest van de tijm en een snuf peper.

  4. Neem de pan van het vuur. Leg de plakjes groente in cirkels van binnen naar buiten op de vulling. Wissel aardappel, zoete aardappel en biet steeds af en laat ze een beetje overlappen tot de hele vulling bedekt is. Bestrijk met de honingboter en zorg ervoor dat elk plakje bedekt is. Bestrooi met flink wat zout. De stoofpot blijft in de koelkast een nacht goed of goed ingepakt tot 3 maanden in de diepvries. Laat eerst helemaal afkoelen. Laat een nacht ontdooien voor je naar stap 5 gaat.

  5. Verwarm de oven voor (elektrisch: 180⁰C / hetelucht: 160⁰C). Leg het deksel op de pan of dek af met aluminiumfolie en bak ca. 20 minuten. Neem het deksel of de folie van de pan en bak nog ca. 30 minuten tot de topping krokant is en de aardappels goudgeel zijn.

Per portie: 487 kcal | 76 g koolhydraten | 9 g eiwit | 13 g vet

© BBC Good Food / Immediate Media Receptuur: Good Food Team Foto’s: Yuki Sugiura Styling: Wei Tang Foodstyling: Libby Silbermann en Katy McClelland

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

4.8 / 5.0 (4 stemmen)