
Yiouvetsi met garnalen en orzo Griekse stoofschotel met pasta
Eenvoudig
ca. 1 uur bereidingstijdca. 1 u. bereidingstijd
Lees verder onder de advertentie
Bereiding
Pel de garnalen en leg ze op een bord. Houd de schalen apart. Smelt de boter in een grote pan en doe de tijgergarnalen, de venkel, de tijm en de garnalenschalen in de pan zodra de boter schuimt. Bak ca. 5 minuten op hoog vuur tot alles roze kleurt en begint te karamelliseren. Blus af met de wijn en voeg het water, zout en peper toe. Laat de bouillon ca. 15 minuten trekken.
Verhit op hoog vuur een droge koekenpan tot deze zeer heet is. Besprenkel de garnalen met 2 el olijfolie en bak ze een paar minuten aan elke zijde, tot ze roze en gekaramelliseerd zijn. Ze zijn nu nog niet helemaal gaar, maar zullen later verder garen in de orzo. Neem de garnalen uit de koekenpan en houd ze apart.
Verhit de rest van de olie in het hete bakvet en bak de ui, de knoflook en de geraspte wortel er in ca. 5 minuten zacht in. Voeg de orzo en de tomatenpuree toe en bak ca. 2 minuten mee. Voeg een pollepel bouillon toe aan de orzo en blijf roeren tot alles is opgenomen. Voeg nog een lepel bouillon en roer weer tot alles is opgenomen. Voeg de tomatenpulp en nog een lepel bouillon toe, leg het deksel op de pan en laat ca. 5 minuten zachtjes koken.
Doe de garnalen terug in de pan en verkruimel de helft van de feta erin. Roer alles goed door elkaar, proef en breng op smaak met zout, peper en wat citroensap. Serveer de yiouvetsi in diepe borden met wat extra olijfolie en de rest van de feta.