Foodies 05/2024
Dinner party
Foodies 5 Dinner party
Sloppy joe ovenschotel

Sloppy joe ovenschotel

  • Gemiddeld

  • ca. 1 uur en 15 minuten bereidingstijdca. 1 u. en 15 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 6

Voor 24 rundergehaktballetjes

Bereiding

  1. 1. Maak de gehaktballetjes: kneed de ingrediënten voor de gehaktballetjes door elkaar en rol er 24 gehaktballetjes van.

  2. 2. Verhit 2 el olie in een grote koekenpan. Bak er in 2 porties op hoog vuur de gehaktballetjes goudbruin in. Doe de gehaktballetjes in een grote ovenschaal.

  3. 3. Doe nog 1 el olie in de koekenpan en fruit er op laag vuur de ui, de wortel en de bleekselderij in ca. 15 minuten glazig in. Voeg de knoflook toe en bak ca. 2 minuten verder.

  4. 4. Voeg de passata, de tomaten, de worcestersaus, het paprikapoeder, de ketchup, de azijn, de suiker, 200 ml water en ruim zout en peper toe. Breng aan de kook en kook ca. 20 minuten op laag vuur. Verwarm de oven voor (elektrisch: 180°C / hetelucht: 160°C).

  5. 5. Schenk de saus over de gehaktballetjes in de ovenschaal en meng de helft van de peterselie erdoorheen. Scheur de mozzarella in stukjes en verdeel ze over de ovenschotel. Bak ca. 20 minuten in de oven tot de gehaktballetjes gaar zijn en de mozzarella bubbelt.

  6. 6. Serveer bestrooid met de overige peterselie. Lekker met geroosterd brood met boter, augurken en dun gesneden rode ui.

Per portie: 584 kcal | 28 g koolhydraten | 26 g eiwit | 40 g vet

Wil je iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)