Foodies 06/2024
Citytrip!
Cover van
Gestoofde varkenswangen

Gestoofde vakenswangen met aardappelpuree en aspergetips

 • Eenvoudig

 • ca. 2 uur en 30 minuten bereidingstijdca. 2 u. en 30 min. bereidingstijd

 • 30 minuten wachttijd30 min. wachttijd

Advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Voor de puree

Voor de aspergetips

Bereiding

 1. Haal de varkenswangen 30 minuten voorbereiding uit de koelkast.

 2. Smelt de boter in een braadpan op middelhoog vuur. Bestrooi de varkenswangen met zeezout naar smaak. Voeg ze aan de pan toe en bak de wangen rondom mooi bruin. Pel intussen de knoflook en hak het teentje fijn.

 3. Voeg de knoflook, de steranijs en de laurierblaadjes aan de pan toe en blus af met de kalfsjus. Breng aan de kook, zet het vuur lager en leg het deksel op de pan. Laat de varkenswangen ca. 2 uur zachtjes stoven, totdat ze zacht zijn.

 4. Schil ongeveer een halfuurtje voordat de wangen gaar zijn voor de puree de aardappels en snijd ze in grove stukken. Breng de aardappels in lichtgezouten water aan de kook. Zet het vuur lager en kook ze in ca. 20 minuten gaar.

 5. Giet de aardappels af en pureer ze met een pureestamper of -knijper. Verwarm de melk met daarin de boter in een steelpannetje op middelhoog vuur, totdat de boter is gesmolten. Verwarm voor de aspergetips de olijfolie in een koekenpan. Voeg de aspergetips toe en bak ze in ca. 5 minuten beetgaar. Bestrooi met versgemalen zeezout.

 6. Schenk het botermengsel al roerend bij de puree, zodat er een gladde massa ontstaat; de aardappelpuree wordt gladder als de boter is
  gesmolten en de melk warm is dan wanneer je ze koud door de warme puree mengt. Voeg eventueel versgemalen zeezout naar smaak en zwarte peper toe.

 7. Haal de pan met varkenswangen van het vuur en voeg indien nodig versgemalen zeezout en zwarte peper naar smaak toe. Verdeel de aardappelpuree, de varkenswangen met wat saus en de aspergetips over de borden.

Per portie: 1244 kcal | 38 g koolhydraten | 49 g eiwit | 98 g vet

Receptuur: Gertjan Kiers Fotografie: Willem van Santen Styling: Alexandra Hereijgers

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

4 / 5.0 (1 stem)