Foodies Italië
Foodies Italië
Foodies Italië cover
Cover voor Visstoof met peterselie en schelpen

Visstoof met peterselie en schelpen

  • Gemiddeld

  • 20 minuten bereidingstijd20 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 2

Ingrediënten

Tip
Zet kokkels ca. 30 minuten in ruim koud water met een handje zout om ze schoon te maken. Giet het water met het zand weg en spoel de kokkels nogmaals. Zet mosselen niet in water maar borstel ze schoon en verwijder de baarden. Verwijder kokkels die openstaan na het wassen, verwijder kokkels of mosselen met gebroken schelpen en verwijder open mosselen die open blijven staan nadat je met de schelp tegen de rand van het aanrecht tikt.

Bereiding

  1. Verhit 1 el olie in een grote koekenpan en fruit er de knoflook ca. 2 minuten op laag vuur glazig, maar niet bruin in. Roer de bloem erdoorheen en bak al roerend ca. minuut verder. Blus af met de wijn en voeg al roerend de bouillon, de helft van de peterselie en een snufje peper toe. Wees spaarzaam met zout, omdat de schelpen ook al een zoute smaak zullen geven.

  2. Voeg de visfilets toe aan de saus en gaar ze ca. 5 minuten op laag vuur. Draai ze voorzichtig met 2 spatels om. Verdeel de kokkels of mosselen over de visfilets en stoof het geheel ca. 5 minuten op laag vuur met een deksel op de pan tot de vis makkelijk uit elkaar valt en de schelpen open zijn.

  3. Meng voorzichtig de overige peterselie door het kookvocht, druppel er wat olijfolie overheen en serveer met sneetjes knapperig brood.

© olive Magazine/Immediate Media Foto’s: Pete Cassidy Receptuur & foodstyling: Jane Hornby Styling: Jenny Iggleden Illustratie: Jitske Wedman

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)