Foodies 06/2024
Citytrip!
Cover van
Cover voor Visstoof met peterselie en schelpen

Visstoof met peterselie en schelpen

  • Gemiddeld

  • 20 minuten bereidingstijd20 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 2

Ingrediënten

Bereiding

  1. 1. Verhit 1 el olie in een grote koekenpan en fruit er de knoflook ca. 2 minuten op laag vuur glazig, maar niet bruin in. Roer de bloem erdoorheen en bak al roerend ca. minuut verder. Blus af met de wijn en voeg al roerend de bouillon, de helft van de peterselie en een snufje peper toe. Wees spaarzaam met zout, omdat de schelpen ook al een zoute smaak zullen geven.

  2. 2. Voeg de visfilets toe aan de saus en gaar ze ca. 5 minuten op laag vuur. Draai ze voorzichtig met 2 spatels om. Verdeel de kokkels of mosselen over de visfilets en stoof het geheel ca. 5 minuten op laag vuur met een deksel op de pan tot de vis makkelijk uit elkaar valt en de schelpen open zijn.

  3. 3. Meng voorzichtig de overige peterselie door het kookvocht, druppel er wat olijfolie overheen en serveer met sneetjes knapperig brood.

© olive Magazine/Immediate Media Foto’s: Pete Cassidy Receptuur & foodstyling: Jane Hornby Styling: Jenny Iggleden Illustratie: Jitske Wedman

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)