Foodies 07/2025
Top 50 van de zomer
cover van foodies zomernummer
Rigatoni met worst, salie en pecorino

Rigatoni met worst, salie en pecorino

  • Eenvoudig

  • 30 minuten bereidingstijd30 min. bereidingstijd

Deze eenpanspasta staat al binnen een half uurtje op tafel. Doordat je de pasta in de saus gaart, zuigen de buisjes zich vol met heerlijke smaken.

Lees verder onder de advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Deze eenpanspasta staat al binnen een half uurtje op tafel. Doordat je de pasta in de saus gaart, zuigen de buisjes zich vol met heerlijke smaken.

Bereiding

  1. Verhit de olijfolie en de boter in een ruime braadpan. Bak er de salieblaadjes in ca. 1 minuut knapperig in. Schep de salie uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier. Knijp het worstvlees in kleine balletjes uit het vel direct in de pan en bak ze in ca. 8 minuten rondom goudbruin. Schep de worstballetjes uit de pan en houd ze apart.

  2. Doe de rigatoni, de bouillon, de venkelzaadjes en de tomatenpassata in de pan en breng het geheel aan de kook. Kook de pasta in ca. 12 minuten beetgaar. Voeg de worstballetjes weer toe en warm alles goed door. Breng op smaak met zout en peper. Bestrooi vlak voor het serveren met de krokante salieblaadjes en de geraspte pecorino.

Per portie: 647 kcal | 59 g koolhydraten | 33 g eiwit | 31 g vet

Receptuur en fotografie: Willem van Santen

Wat vind jij van dit recept?

5 / 5.0 (7 stemmen)
Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!