Bereiding

Met z’n allen rond de hotpot – ofwel de Chinese fondue – gevuld met bouillon en allerlei spannende ingrediënten. Perfect voor een gezellige avond met vrienden!

  1. Schil 30 g gember en pel de knoflook. Snijd beide in plakjes. Verhit 2 el zonnebloemolie in een grote pan. Fruit er de gember en de knoflook in. Voeg de doubanjiang toe en fruit mee tot hij gaat geuren. Voeg de szechuanpeper, de steranijs, het venkelzaad en het kaneelstokje toe en fruit kort mee. Voeg de kippenbouillon toe, breng aan de kook en kook ca. 30 minuten op laag vuur.
  2. Schil voor de dipsaus 10 g gember en hak fijn. Maak de lente-uitjes, de rode peper en de koriander schoon, hak ze fijn en meng door elkaar met de gember. Verhit 2 el zonnebloemolie in een pan en schenk hem over het mengsel. Roer er 2 el sojasaus en de rijstazijn doorheen.
  3. Zet de hete pan met bouillon op tafel op een warmhoudplaat. Zorg dat hij zachtjes blijft koken. Zet alle overige ingrediënten in bakjes op tafel. Gaar de ingrediënten aan tafel in de kokende bouillon. Serveer met de dipsaus en bakjes sesamzaad, extra sojasaus, sesamolie en chili-olie.

Foto’s: Eddy Haitjema Foodstyling: Willem van Santen Styling & receptuur: Willemijn van der Kamp Servies etc.: eigen collectie