Abonneren
Foodies 07/2025
Top 50 van de zomer
cover van foodies zomernummer
hotpot

Hotpot

  • Gemiddeld

  • ca. 1 uur bereidingstijdca. 1 u. bereidingstijd

Met z'n allen rond de hotpot - ofwel de Chinese fondue - gevuld met bouillon en allerlei spannende ingrediënten. Dit recept is perfect voor een gezellige avond met vrienden!

Lees verder onder de advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Met z'n allen rond de hotpot - ofwel de Chinese fondue - gevuld met bouillon en allerlei spannende ingrediënten. Dit recept is perfect voor een gezellige avond met vrienden!

Bereiding

  1. Schil 30 g gember en pel de knoflook. Snijd beide in plakjes. Verhit 2 el zonnebloemolie in een grote pan. Fruit er de gember en de knoflook in. Voeg de doubanjiang toe en fruit mee tot hij gaat geuren. Voeg de szechuanpeper, de steranijs, het venkelzaad en het kaneelstokje toe en fruit kort mee. Voeg de kippenbouillon toe, breng aan de kook en kook ca. 30 minuten op laag vuur.

  2. Schil voor de dipsaus 10 g gember en hak fijn. Maak de lente-uitjes, de rode peper en de koriander schoon, hak ze fijn en meng door elkaar met de gember. Verhit 2 el zonnebloemolie in een pan en schenk hem over het mengsel. Roer er 2 el sojasaus en de rijstazijn doorheen.

  3. Zet de hete pan met bouillon op tafel op een warmhoudplaat. Zorg dat hij zachtjes blijft koken. Zet alle overige ingrediënten in bakjes op tafel. Gaar de ingrediënten aan tafel in de kokende bouillon. Serveer met de dipsaus en bakjes sesamzaad, extra sojasaus, sesamolie en chili-olie.

Foto’s: Eddy Haitjema Foodstyling: Willem van Santen Styling & receptuur: Willemijn van der Kamp

Variatie
Wil je een keer variëren met de smaken in je hotpot? Maak dan eens dit recept voor kimchi miso hotpot bomvol Koreaanse ingrediënten!

Wat vind jij van dit recept?

5 / 5.0 (4 stemmen)
Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!