Foodies 07/2025
Top 50 van de zomer
cover van foodies zomernummer
Winterse soep: pompoen-linzensoep met spinazie

Pompoen-linzensoep met spinazie

  • Eenvoudig

  • ca. 1 uur en 10 minuten bereidingstijdca. 1 u. en 10 min. bereidingstijd

Liever vegan soep? Laat de yoghurt dan weg of vervang hem door plantaardige yoghurt.

Lees verder onder de advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Liever vegan soep? Laat de yoghurt dan weg of vervang hem door plantaardige yoghurt.

Bereiding

  1. 1. Verwarm de oven voor (elektrisch: 220°C / hetelucht: 200°C). Rooster het komijnzaad in een droge koekenpan tot het lekker begint te ruiken. Doe de pompoen in een ovenschaal en meng met de olijfolie, 2 tl komijnzaad en wat zout en peper. Rooster de pompoen 25-30 minuten in de oven tot hij goudbruin en zacht is.

  2. 2. Doe de helft van de geroosterde pompoen in een grote pan. Voeg de linzen en 1 l bouillon toe en breng aan de kook. Zet het vuur laag en kook rustig ca. 25 minuten. Voeg de bulgur toe en kook ca. 10 minuten verder tot de bulgur en de linzen gaar zijn.

  3. 3. Prak met een pollepel een deel van de pompoen in de soep. Roer de spinazie, de limoenschil, het citroensap en de resterende bouillon en pompoen door de soep. Verwarm de soep nog even door en schenk hem in kommen. Garneer iedere kom met 1 el yoghurt en sprenkel er het overige komijnzaad over.

Per portie: 308 kcal | 37 g koolhydraten | 18 g eiwit | 7 g vet

© Olive Magazine / Immediate Media  Receptuur: Janine Ratcliffe  Foto’s: Ant Duncan  Styling: Tony Hutchinson  Foodstyling: Lottie Covell

Wat vind jij van dit recept?

4.3 / 5.0 (3 stemmen)
Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!