Foodies 06/2024
Citytrip!
Cover van
kaneelportsiroop

Vijgen in kaneelportsiroop met crème-fraîche-ijs

  • Gemiddeld

  • ca. 1 uur bereidingstijdca. 1 u. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 6

Ingrediënten

Bereiding

  1. Breng in een pan 175 ml water met 250 g suiker, de glucosestroop en de sinaasappelschil, op ½ tl na, aan de kook. Kook op laag vuur tot de suiker en de stroop helemaal zijn opgelost. Laat ca. 15 minuten afkoelen en zeef de siroop. Laat in de koelkast helemaal afkoelen.

  2. Roer de crème fraîche los en meng er de siroop doorheen. Giet het mengsel in de ijsmachine en draai er in ca. 25  minuten een soepel ijs van. Schep het ijs in een bak en zet afgedekt nog minimaal 3 uur in de diepvries.

  3. Breng de port met 250 g suiker, de kaneelstokjes en een snufje zout aan de kook. Laat ca. 10 minuten trekken. Maak intussen de vijgen schoon. Snijd ze vanaf het steeltje in tot ca. 1 cm van de onderkant. Zet de vijgen met de ingesneden kant naar boven in een diepe schaal.

  4. Meng de maizena met 1 el koud water. Breng de siroop opnieuw aan de kook. Schenk de maizena al roerend bij de zachtjes kokende portsiroop. Laat al roerende nog ca. 2 minuten goed doorkoken. Giet de hete siroop over de vijgen. Laat afkoelen tot kamertemperatuur. Serveer met een bol van het crème-fraîche-ijs en verdeel de overige sinaasappelschil eroverheen.

Foto's: Eddy Haitjema Foodstyling & receptuur: Willem van Santen Styling: Willemijn van der Kamp Servies etc.: fonQ (fonq.nl), eigen collectie

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)