Foodies 07/2024
Proef de zomer!
Cover van
Stoofpotje met courgette, mais en cannellinibonen

Stoofpotje met courgette, mais en cannellinibonen

  • Gemiddeld

Advertentie

Aantal personen: 3

Ingrediënten

VOOR EROVERHEEN

Dit is een prachtige kom vol zomersmaken. De ingrediënten worden maar kort gebakken – waarbij de courgette bijna rauw blijft – dus ze blijven al dente en lekker fris. Ik maak dit stoofpotje graag af met reepjes courgettebloemen maar ook zonder deze delicate linten is dit een heerlijk gerecht.

Bereiding

  1. 1. Ontvel de tomaten: snijd het velletje aan de onderkant van elke tomaat kruislings in. Leg de tomaten in een schaal en schenk er kokend water over. Kijk na 2 minuten of het vel eenvoudig loslaat van het kruisje. Is dat niet zo, laat ze dan nog een paar minuten in het water liggen. Trek de velletjes eraf, snijd de tomaten in vieren en schep de pitjes en het vocht in een zeef die op een schaal staat. Snijd het vruchtvlees in grove blokjes en zet weg. Duw zoveel mogelijk sap uit de pitjes en het vocht in de zeef. Bewaar het sap en gooi de pitjes weg.

  2. 2. Verhit de olie in een grote pan op middellaag vuur. Fruit de ui en knoflook 7-8 minuten tot ze zacht zijn. Voeg de tomatenblokjes toe en bak 5 minuten mee tot ze uit elkaar vallen.

  3. 3. Voeg de maiskorrels, snijbiet, cannellinibonen en het tomatensap toe en schenk er zoveel water bij dat de groentes er net niet helemaal mee bedekt zijn (begin met 300 ml en voeg extra toe als dat nodig is). Laat een paar minuten koken tot de groentes net gaar zijn; roer een paar keer.

  4. 4. Voeg de plakjes courgette toe en haal de pan van het vuur. Laat 5 minuten rusten, roer een paar keer, en breng op smaak met zout en peper. Als je courgettebloemen hebt, snijd deze dan in reepjes en strooi ze over het stoofpotje, samen met de peterselie. Besprenkel met extra vergine olijfolie en serveer.

Kruiden:

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)
Uit het boek

Heel veel veggie

€ 15,99
Heel veel veggie