Foodies 07/2025
Top 50 van de zomer
cover van foodies zomernummer
chili con carne

Chili con carne

  • Gemiddeld

  • 40 minuten bereidingstijd40 min. bereidingstijd

Chili con carne is dé klassieker die iedereen onder de knie hoort te krijgen. Met een paar heerlijke verse ingrediënten zet je een gezellig eenpansgerecht op tafel, en dat al binnen drie kwartier. Zorg in ieder geval dat je alle kruiden op voorraad hebt, want dit recept ga je vast en zeker vaker maken!

Lees verder onder de advertentie

Aantal personen
4

Ingrediënten

Chili con carne is dé klassieker die iedereen onder de knie hoort te krijgen. Met een paar heerlijke verse ingrediënten zet je een gezellig eenpansgerecht op tafel, en dat al binnen drie kwartier. Zorg in ieder geval dat je alle kruiden op voorraad hebt, want dit recept ga je vast en zeker vaker maken!
Serveertip
Lekker bij een goede chili con carne: een goede zelfgemaakte guacamole dip.

Bereiding

  1. Pel en snipper de uien en de knoflook. Was 1 rode peper en hak hem fijn. Verhit de olie en bak er het gehakt rul in. Voeg de ui en en de knoflook toe en bak nog ca. 3 minuten.

  2. Voeg de tomatenpuree, het komijnzaad, het paprikapoeder, het chilipoeder, de rode peper en een beetje kaneel toe. Bak nog ca. 2 minuten en blus af met de tomatenblokjes. Stoof het geheel ca. 30 minuten op laag vuur. Breng op smaak met zout en peper.

  3. Spoel de kidneybonen af en roer ze door het gehaktmengsel. Snijd 1 rode peper en de groene peper in fijne ringetjes. Serveer de chili con carne en strooi er de peperringetjes overheen.

Vegetarische chili con carne
Ofwel, chili sin carne. Minstens net zo lekker! Vervang het gehakt in dit recept door vegetarisch gehakt of gebruik linzen of zoete aardappel als basis. Of probeer deze chili sin carne soep.

Wat vind jij van dit recept?

4.9 / 5.0 (9 stemmen)

Wat is chili con carne?

Chili con carne is een heerlijk, kruidig stoofgerecht uit de Tex-Mex keuken. De naam betekent letterlijk “chili met vlees” in het Spaans. Je kunt hier eindeloos mee variëren, maar dit klassieke recept is eigenlijk het allerlekkerst.

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!