Foodies 06/2024
Citytrip!
Cover van
chili con carne

Chili con carne

  • Gemiddeld

  • 40 minuten bereidingstijd40 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen
4

Ingrediënten

Chili con carne is dé klassieker die iedereen onder de knie hoort te krijgen. Met een paar heerlijke verse ingrediënten zet je een gezellig eenpansgerecht op tafel, en dat al binnen drie kwartier. Zorg in ieder geval dat je alle kruiden op voorraad hebt, want dit recept ga je vast en zeker vaker maken!
Tip
Lekker bij een goede chili con carne: een goede zelfgemaakte guacamole dip.

Bereiding

  1. Pel en snipper de uien en de knoflook. Was 1 rode peper en hak hem fijn. Verhit de olie en bak er het gehakt rul in. Voeg de ui en en de knoflook toe en bak nog ca. 3 minuten.

  2. Voeg de tomatenpuree, het komijnzaad, het paprikapoeder, het chilipoeder, de rode peper en een beetje kaneel toe. Bak nog ca. 2 minuten en blus af met de tomatenblokjes. Stoof het geheel ca. 30 minuten op laag vuur. Breng op smaak met zout en peper.

  3. Spoel de kidneybonen af en roer ze door het gehaktmengsel. Snijd 1 rode peper en de groene peper in fijne ringetjes. Serveer de chili en strooi er de peperringetjes overheen.

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

5 / 5.0 (2 stemmen)