Bereiding
Iedereen kent het welbekende bonengerecht chili con carne wel. Probeer ook eens chili sin carne soep!
- Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak er de knoflook, de uien en de bleekselderij in ca. 10 minuten zacht in. Voeg de paprika toe en bak nog ca. 5 minuten verder. Roer het chilipoeder en het komijnpoeder erdoorheen en verhit kort mee. Voeg de balsamicoazijn, de suiker, de tomatenblokjes, de bouillon en zout en peper toe, zet het vuur laag en laat ca. 10 minuten sudderen.
- Voeg de kidneybonen toe en kook nog ca. 10 minuten door. Bak ondertussen het knoflook- (stok)brood volgens de aanwijzingen op de verpakking in de oven. Verdeel de chili non-carne over kommen en garneer met de cheddar en de lente-uitjes. Serveer met het knoflook(stok)brood.
Per portie: ca. 349 kcal
12 g eiwit | 17 g vet | 34 g koolhydraten
© Olive Magazine / Immediate Media Receptuur: Janine Ratcliffe Foto’s: Mike English Styling: Olivia Wardle Foodstyling: Kate Wesson