Zoete-aardappelsoep met pittige mosterdroom, munt en radijs
Eenvoudig
45 minuten bereidingstijd45 min. bereidingstijd
Advertentie
Bereiding
Schil de zoete aardappels en snijd ze in gelijke blokjes. Verhit de boter in een ruime pan en bak er de ui ca. 5 minuten in tot hij bruin begint te kleuren. Voeg de gember en de knoflook toe en bak ze 1 minuut mee. Voeg de zoete aardappel toe en blus af met de bouillon. Breng het geheel aan de kook en laat ca. 25 minuten rustig sudderen tot de zoete aardappel zacht is.
Roer de mosterd door de crème fraîche en breng op smaak met zout en peper. Pureer de soep met een staafmixer helemaal glad en breng op smaak met zout en peper.
Verwarm de naan kort in een koekenpan of broodrooster. Schenk de soep in kommen en schep in elke kom wat van de mosterdroom. Maak af met de munt, de radijs en wat sesamzaad. Serveer met de naan.