Foodies kerst
Bestel nu
Cover van
Roerbak met kip en sobanoedels

Roerbak met kip en sobanoedels

  • Eenvoudig

  • 30 minuten bereidingstijd30 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 3

Ingrediënten

Bereiding

  1. Breng de bouillon in een ruime pan aan de kook. Leg de kipfilet erin en zorg dat het vlees helemaal onderstaat. Kook ca. 20 minuten op matig vuur tot de kip gaar is. Haal de kip uit de pan, laat iets afkoelen en trek met twee vorken in stukjes. Zet apart.

  2. Bereid de noedels in de bouillon volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af, maar vang hierbij ca. 100 ml bouillon op.

  3. Verhit de olie in een wok. Roerbak er de gember, de knoflook en de rode peper 30 seconden in. Voeg de ui, de wortel, de sperziebonen en de champignons toe en roerbak 4-5 minuten verder. Voeg de kip, de noedels, de sojasaus, de sesamolie en 50 ml van de opgevangen bouillon toe en meng alles door elkaar. Voeg meer bouillon toe als de noedels te droog lij ken. Verdeel de noedels over borden en garneer met de koriander.

Per portie: 410 kcal | 44 g koolhydraten | 32 g eiwit | 11 g vet

© Olive Magazine / Immediate Media Receptuur: Nadine Brown Foto’s: James Lee Styling: Agathé Gits Foodstyling: Liberty Fennell

Wat vind jij van dit recept?

5 / 5.0 (2 stemmen)