Foodies 06/2024
Citytrip!
Cover van
Volkoren spaghetti met gesmoorde venkel en salsa verde

Volkoren spaghetti met gesmoorde venkel en salsa verde

  • Eenvoudig

  • 35 minuten bereidingstijd35 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Bereiding

  1. Snijd de venkel in dunne reepjes, houd het loof apart voor later. Smelt de boter in een ruime braadpan. Leg de venkel in de pan en strooi er zout, peper en de venkelzaadjes overheen. Zet de pan op matig vuur en leg een deksel op de pan. Smoor de venkel in ca. 20 minuten zacht. Roer tussendoor enkele malen door.

  2. Doe voor de salsa alle ingrediënten behalve de olijfolie in een vijzel en stamp het geheel fijn. Voeg geleidelijk de olijfolie toe tot je een pesto-achtige saus hebt.

  3. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar in water met zout. Giet de pasta af maar bewaar wat van het kookvocht. Voeg de pasta en het kookvocht toe aan de venkel en verwarm het geheel samen nog enkele minuten goed door. Breng indien nodig op smaak met zout en peper.

  4. Verdeel de venkelpasta over borden en schep er de salsa verde overheen. Maak af met grof gehakt venkelloof.

Per portie: 807 kcal | 55 g koolhydraten | 11 g eiwit | 59 g vet

Foto’s & receptuur: Willem van Santen

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

5 / 5.0 (1 stem)