Pad thai
Eenvoudig
30 minuten bereidingstijd30 min. bereidingstijd
Advertentie
Bereiding
Meng alle ingrediënten voor de saus en zet apart. Bestrooi voor de kip de plakjes kip met zout en peper en wentel ze in de maizena. Marineer de kip met de zoete sojasaus.
Week de noedels of bereid ze volgens aanwijzingen op de verpakking. Verhit 2 el olie in een wok en laat goed heet worden. Wentel de wok zodat hij helemaal bedekt is met olie. Bak de plakjes kip, eventueel in 2 porties, ca. 2 minuten per zijde in de hete wok. Neem uit de wok en houd apart.
Zet de wok terug op het vuur en laat goed heet worden. Doe 2 el olie in de wok en bak er de gedroogde garnalen ca. 1 minuut op hoog vuur in. Voeg de sjalot toe en bak ca. 1 minuut. Voeg de knoflook toe en bak nog ca. 1 minuut. Giet de noedels af. Voeg de saus en de noedels toe aan de wok en schud alles op hoog vuur goed om.
Kluts de eieren. Schuif de noedels naar 1 kant van de wok en schenk de eieren in de pan. Laat ca. 30 seconden stollen en schep de eieren door elkaar. Bak nog kort en meng dan alles goed door elkaar. Voeg de taugé, de Chinese bieslook en de kip toe en verwarm alles goed door, tot de taugé wat begint te slinken.
Verdeel de pad thai over kommen, strooi er de gehakte pinda’s en wat blaadjes koriander overheen. Geef er limoenpartjes bij.