Pad thai met garnalen
Eenvoudig
30 minuten bereidingstijd30 min. bereidingstijd
Advertentie
Bereiding
Doe alle ingrediënten voor de saus met 3 el water in een kleine pan en breng aan de kook. Laat ca. 2 minuten doorkoken tot de suiker opgelost is. Laat afkoelen.
Bereid de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af, spoel grondig met koud water en laat goed uitlekken.
Verhit de olie in een hapjespan of wok en bak er de sjalotjes 3-4 minuten in tot ze zacht zijn en beginnen te kleuren. Voeg de garnalen toe en bak ca. 2 minuten verder tot ze roze kleuren. Schuif de sjalot en de garnalen naar een kant van de pan en bak aan de andere kant al roerend het ei. Voeg de noedels toe en verwarm het geheel al omscheppend ca. 2 minuten.
Voeg de saus, het chilipoeder, de taugé en de meeste bieslook toe en verhit nog ca. 30 seconden op hoog vuur. Verdeel de noedels over 2 borden en garneer met de pinda’s en de overige bieslook. Serveer de limoenpartjes erbij om over de noedels uit te knijpen.