Foodies 06/2024
Citytrip!
Cover van
Pad thai

Pad thai

  • Eenvoudig

  • 30 minuten bereidingstijd30 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen
2

Ingrediënten

De saus

Ben jij bekend met de Thaise keuken? Dan ken je Pad Thai wel. Dit Aziatische hoofdgerecht is een van de populairste gerechten van Thailand, elke streek heeft zijn eigen variatie. Wij maken 'm met garnalen.

Bereiding

  1. Doe alle ingrediënten voor de saus met 3 el water in een kleine pan en breng aan de kook. Laat ca. 2 minuten doorkoken tot de suiker opgelost is. Laat afkoelen.

  2. Bereid de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af, spoel grondig met koud water en laat goed uitlekken.

  3. Verhit de olie in een hapjespan of wok en bak er de sjalotjes 3-4 minuten in tot ze zacht zijn en beginnen te kleuren. Voeg de garnalen toe en bak ca. 2 minuten verder tot ze roze kleuren. Schuif de sjalot en de garnalen naar een kant van de pan en bak aan de andere kant al roerend het ei. Voeg de noedels toe en verwarm het geheel al omscheppend ca. 2 minuten.

  4. Voeg de saus, het chilipoeder, de taugé en de meeste bieslook toe en verhit nog ca. 30 seconden op hoog vuur. Verdeel de noedels over 2 borden en garneer met de pinda’s en de overige bieslook. Serveer de limoenpartjes erbij om over de noedels uit te knijpen.

Per portie: 608 kcal | 76 g koolhydraten | 26 g eiwit | 21 g vet

© Olive Magazine / Immediate Media Receptuur: Adam Bush & Amanda James Foto’s: Vinny Whiteman Styling: Morag Farquhar Foodstyling: Ella Tarn

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

5 / 5.0 (1 stem)