
Sinaasappelyoghurt met geroosterde rabarber
Eenvoudig
30 minuten bereidingstijd30 min. bereidingstijd
Lees verder onder de advertentie
Bereiding
Verwarm de oven voor (elektrisch: 180°C / hetelucht: 160°C). Snijd voor de geroosterde rabarber het vanillestokje in de lengte doormidden en schraap het merg eruit.
Was de rabarberstengels en snijd ze schuin in stukken van ca. 3 cm. Meng ze in een kom met de honing, de gember en het merg van het vanillestokje, het stokje zelf en het citroensap.
Verdeel de rabarber over een ovenschaal en bak ca. 20 minuten tot de rabarber zacht is. Zet de oven op de grillstand en bak nog ca. 5 minuten, zodat de rabarberstengels een beetje gaan verkleuren.
Rasp intussen de schil van de sinaasappel. Meng de yoghurt met de sinaasappelschil en verdeel over vier glazen.
Verdeel de rabarber over de yoghurt, besprenkel met het sap van de rabarber uit de ovenschaal en bestrooi met het amandelschaafsel.