Foodies 07/2025
Top 50 van de zomer
cover van foodies zomernummer
4 glaasjes met sinaasappelyoghurt en geroosterde rabarber

Sinaasappelyoghurt met geroosterde rabarber

  • Eenvoudig

  • 30 minuten bereidingstijd30 min. bereidingstijd

Zin in een fris en verrassend dessert? Deze sinaasappelyoghurt met geroosterde rabarber combineert romige yoghurt met de friszure smaak van rabarber en een vleugje sinaasappel. Een perfect toetje voor het voorjaar!

Lees verder onder de advertentie

Aantal personen
4

Ingrediënten

Voor geroosterde rabarber

Zin in een fris en verrassend dessert? Deze sinaasappelyoghurt met geroosterde rabarber combineert romige yoghurt met de friszure smaak van rabarber en een vleugje sinaasappel. Een perfect toetje voor het voorjaar!

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor (elektrisch: 180°C / hetelucht: 160°C). Snijd voor de geroosterde rabarber het vanillestokje in de lengte doormidden en schraap het merg eruit.

  2. Was de rabarberstengels en snijd ze schuin in stukken van ca. 3 cm. Meng ze in een kom met de honing, de gember en het merg van het vanillestokje, het stokje zelf en het citroensap.

  3. Verdeel de rabarber over een ovenschaal en bak ca. 20 minuten tot de rabarber zacht is. Zet de oven op de grillstand en bak nog ca. 5 minuten, zodat de rabarberstengels een beetje gaan verkleuren.

  4. Rasp intussen de schil van de sinaasappel. Meng de yoghurt met de sinaasappelschil en verdeel over vier glazen.

  5. Verdeel de rabarber over de yoghurt, besprenkel met het sap van de rabarber uit de ovenschaal en bestrooi met het amandelschaafsel.

Per portie: 347 kcal | 33 g koolhydraten | 10 g eiwit | 21 g vet

Fotografie: Willem van Santen Receptuur: Willem van Santen en Anne Mebelder

Rabarber recepten
Wist je dat je nog veel meer lekkere recepten kunt maken met rabarber? Bekijk ze hier!

Wat vind jij van dit recept?

5 / 5.0 (1 stem)
Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!