Gegrildemaissalade met tahin-misodressing
Eenvoudig
20 minuten bereidingstijd20 min. bereidingstijd
Bereiding
Wrijf de maiskolven in met de olie en bestrooi met zout en peper. Zet een grillpan op hoog vuur en leg de maiskolven erin als de pan heet is. Gril de mais 8-10 minuten, tot hij een beetje geblakerd is. Draai de kolven af en toe om.
Roer intussen alle ingrediënten voor de dressing, behalve het water, door elkaar. Voeg het water al roerend beetje bij beetje toe, tot je een gladde, schenkbare dressing hebt.
Laat de maiskolven een beetje afkoelen. Snijd met een scherp mes de korrels van de kolven en gooi de kolven weg. Doe de mais in een grote kom met de ui, de tomaten, de sla, de feta en de peterselie. Roer een beetje van de dressing erdoorheen en serveer de salade op een grote schaal. Besprenkel met nog wat dressing en geef de rest erbij.