Foodies 02/2025
Azië
cover Azie
Gegrildemaissalade met tahin-misodressing

Gegrildemaissalade met tahin-misodressing

  • Eenvoudig

  • 20 minuten bereidingstijd20 min. bereidingstijd

Aantal personen
6

Ingrediënten

Voor de dressing

mais
Maiskolven zijn een klassieker voor op de barbecue. Je kunt ze ook koken; zorg er dan wel voor dat je de bladeren en de draadjes goed verwijdert.

Bereiding

  1. Wrijf de maiskolven in met de olie en bestrooi met zout en peper. Zet een grillpan op hoog vuur en leg de maiskolven erin als de pan heet is. Gril de mais 8-10 minuten, tot hij een beetje geblakerd is. Draai de kolven af en toe om.

  2. Roer intussen alle ingrediënten voor de dressing, behalve het water, door elkaar. Voeg het water al roerend beetje bij beetje toe, tot je een gladde, schenkbare dressing hebt.

  3. Laat de maiskolven een beetje afkoelen. Snijd met een scherp mes de korrels van de kolven en gooi de kolven weg. Doe de mais in een grote kom met de ui, de tomaten, de sla, de feta en de peterselie. Roer een beetje van de dressing erdoorheen en serveer de salade op een grote schaal. Besprenkel met nog wat dressing en geef de rest erbij.

Per portie: 288 kcal | 12 g koolhydraten | 11 g eiwit | 21 g vet

© Olive Magazine / Immediate Media Receptuur: Nadine Brown Fotografie: Mowie Kay Styling: Max Robinson Foodstyling: Jake Fenton

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)