Foodies 03/2024
Zuid-Amerika
Foodies Zuid-Amerika
Knapperige havercrackers

Knapperige havercrackers

  • Eenvoudig

  • 40 minuten bereidingstijd40 min. bereidingstijd

Advertentie

Ingrediënten

Bereiding

  1. Doe de boter en de suiker in de kom van een staande mixer met platte menghaak, of doe ze in een kom en gebruik een handmixer. Klop tot de boter en de suiker net een geheel zijn. Voeg de rest van de ingrediënten toe en meng door elkaar.

  2. Verwarm de oven voor (elektrisch: 180⁰C / hetelucht: 160⁰C). Stort het deeg op een schoon werkblad en verdeel het in 2 bollen. Leg 1 bol tussen 2 vellen bakpapier en rol 3 mm dik uit. Leg de deeglap tussen het bakpapier op een grote, zware bakplaat en leg er een tweede bakplaat bovenop. Bak het deeg tussen de bakplaten ca. 12 minuten, tot het donkergoudbruin is.

  3. Neem uit de oven en laat een paar minuten afkoelen. Neem de bovenste bakplaat eraf en leg de cracker, tussen het bakpapier, voorzichtig op een rooster om helemaal af te koelen. Herhaal met de tweede bol deeg. Neem het bakpapier eraf wanneer beide crackers helemaal zijn afgekoeld en stevig en knapperig zijn en breek of hak de crackers in stukken.

Per portie: 80 kcal | 9 g koolhydraten | 1 g eiwit | 4 g vet

© Olive Magazine / Immediate Media Receptuur: James Lowe Foto’s: Danielle Wood Styling: Max Robinson Foodstyling: Esther Clark

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)