Foodies kerst
Bestel nu
Cover van
Smoky kikkererwtensalade

Smoky kikkererwtensalade

  • Eenvoudig

  • 20 minuten bereidingstijd20 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen
4

Ingrediënten

Voor de dressing

Bij het koken zijn we vaak op zoek naar de magische driehoek: snel, gezond en lekker. Dit gerecht vol groenten staat binnen een halfuurtje op tafel – dat het lekker is is vanzelfsprekend!

Bereiding

  1. Verhit de olie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de kikkererwten toe en bak 3-4 minuten tot ze sissen en een beetje krokant zijn.

  2. Klop alle ingrediënten voor de dressing in een kom door elkaar en schenk over de kikkererwten. Breng aan de kook en kook 1-2 minuten, tot de dressing een beetje is ingedikt. Neem de pan van het vuur, breng goed op smaak met zout en peper en houd apart.

  3. Schep de wortel, de spinazie en de rauwe broccoli door elkaar en verdeel over borden. Bestrooi met de kikkererwten en lepel de dressing uit de pan eroverheen.

Per portie: 301 kcal | 34 g koolhydraten | 15 g eiwit | 9 g vet

© BBC Good Food Magazine / Immediate Media Receptuur: Ailsa Burt Fotografie: Facundo Bustamante Styling: Lauren Miller Foodstyling: Ellie Mulligan

Wat vind jij van dit recept?

5 / 5.0 (1 stem)