Foodies 04/2024
Mediterraanse smaken
Foodies Mediterraanse smaken
Groenteomelet

Groenteomelet

  • Eenvoudig

  • 15 minuten bereidingstijd15 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 1

Ingrediënten

Bereiding

  1. Meng de cherrytomaten in een kom met de azijn en breng op smaak met zout en peper.

  2. Verhit een scheutje olie in een pan en fruit er de knoflook ca. 1 minuut in tot de aroma’s vrijkomen. Voeg de courgette toe en bak ca. 5 minuten mee tot het vocht verdampt is. Voeg de spinazie en de doperwten toe en bak ca. 2 minuten verder tot de spinazie geslonken is en de erwten zacht zijn. Breng op smaak met zout, peper en de chilivlokken.

  3. Verhit een scheutje olie in een koekenpan met antiaanbaklaag. Kluts de eieren met wat zout en peper en schenk in de pan. Beweeg de pan om de eieren gelijkmatig over de pan te verdelen. Bak 3-4 minuten tot de onderkant bruin begint te worden en de bovenkant bijna helemaal gestold is. Verdeel de gebakken groenten over een helft van de omelet en vouw de andere helft eroverheen. Laat de omelet op een bord glijden en serveer met de cherrytomaten.

Per portie: 307 kcal | 8 g koolhydraten | 22 g eiwit | 19 g vet

© Olive Magazine / Immediate Media Receptuur: Adam Bush Foto’s: Mike English Styling: Faye Wears Foodstyling: Ella Tarn

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)