Foodies 02/2025
Azië
cover Azie
Traybake met zoete-aardappel-kokoscurry

Traybake met zoete-aardappel-kokoscurry

  • Eenvoudig

  • ca. 1 uur bereidingstijdca. 1 u. bereidingstijd

Aantal personen
4

Ingrediënten

Voor de topping

Op zoek naar een makkelijk gerecht met warme, aardse smaken? Deze traybake past perfect in dat plaatje en is zo gepiept!
Zoete aardappel
Hoewel de oranje versie het populairst is, zijn er ook paarse en witte zoete aardappels. Ondanks hun naam zijn ze geen familie van de gewone aardappel – de knollen zijn wel heel geschikt als alternatief voor aardappels in veel recepten, zoals friet, puree, geroosterd of gepoft. Het vruchtvlees is zacht en romig als het gaar is, met een zoete smaak die zowel in cakes als in hartige gerechten lekker is. Zoete aardappels zijn een goede bron van vezels, vitamines B en C 91 en betacaroteen, wat na het eten wordt omgezet in vitamine A.

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor (elektrisch: 220⁰C / hetelucht: 200⁰C). Schep de aardappel en de ui om in een braadslee (30 x 20 cm). Voeg de olie, de sereh, de komijn, de koriander, zout en peper toe en schep alles om. Rooster 20-25 minuten in de oven of tot de zoete aardappel lichtgoudkleu rig en net beetgaar zijn.

  2. Roer de kokosmelk, het water, de boerenkool en de kikkererwten erdoorheen. Zet de braadslee terug in de oven en bak nog 15-20 minuten of tot de curry wat is ingedikt en bubbelt. Breng op smaak met de soja- of vissaus, het limoensap en eventueel wat zout.

  3. Serveer de curry direct uit de braadslee en bestrooi met kokosvlokken, ui, chilipeper en korianderblaadjes. Serveer met gekookte rijst of noedels.

Per portie: 476 kcal | 47 g koolhydraten | 9 g eiwit | 26 g vet

© Olive Magazine / Immediate Media Receptuur: Janine Ratcliffe Fotografie: Mowie Kay Styling: Tony Hutchinson Foodstyling: Lucy O‘Reilly

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)