Foodies All day brunch
All day brunch
Cover all day brunch
Traybake met zoete-aardappel-kokoscurry

Traybake met zoete-aardappel-kokoscurry

  • Eenvoudig

  • ca. 1 uur bereidingstijdca. 1 u. bereidingstijd

Zoete aardappel is niet alleen veelzijdig, maar ook heerlijk romig en vol van smaak. In deze traybake combineren we de zoete, aardse tonen met een kruidige kokoscurry, waardoor een verwarmend en voedzaam gerecht ontstaat. Alles gaat op één bakplaat de oven in – simpel, snel en bomvol smaak!

Lees verder onder de advertentie

Aantal personen
4

Ingrediënten

Voor de topping

Zoete aardappel is niet alleen veelzijdig, maar ook heerlijk romig en vol van smaak. In deze traybake combineren we de zoete, aardse tonen met een kruidige kokoscurry, waardoor een verwarmend en voedzaam gerecht ontstaat. Alles gaat op één bakplaat de oven in – simpel, snel en bomvol smaak!

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor (elektrisch: 220⁰C / hetelucht: 200⁰C). Schep de aardappel en de ui om in een braadslee (30 x 20 cm). Voeg de olie, de sereh, de komijn, de koriander, zout en peper toe en schep alles om. Rooster 20-25 minuten in de oven of tot de zoete aardappel lichtgoudkleu rig en net beetgaar zijn.

  2. Roer de kokosmelk, het water, de boerenkool en de kikkererwten erdoorheen. Zet de braadslee terug in de oven en bak nog 15-20 minuten of tot de curry wat is ingedikt en bubbelt. Breng op smaak met de soja- of vissaus, het limoensap en eventueel wat zout.

  3. Serveer de curry direct uit de braadslee en bestrooi met kokosvlokken, ui, chilipeper en korianderblaadjes. Serveer met gekookte rijst of noedels.

Per portie: 476 kcal | 47 g koolhydraten | 9 g eiwit | 26 g vet

© Olive Magazine / Immediate Media Receptuur: Janine Ratcliffe Fotografie: Mowie Kay Styling: Tony Hutchinson Foodstyling: Lucy O‘Reilly

Wat vind jij van dit recept?

5 / 5.0 (5 stemmen)