Foodies 02/2025
Azië
cover Azie
Kaneelhavermout met warme banaan

Kaneelhavermout met warme banaan

  • Eenvoudig

  • 15 minuten bereidingstijd15 min. bereidingstijd

Aantal personen
2

Ingrediënten

Een warm ontbijt waarmee je meteen genoeg energie hebt voor de rest van de dag. Voedzaam, lekker én snel. Wat wil je nog meer om je dag te beginnen?
Julie:
“Ook lekker met rozijnen en geroosterde amandelen erover.”

Bereiding

  1. Doe de havermout, het water en de kaneel in een pan. Breng aan de kook, zet het vuur laag en laat ca. 5 minuten zachtjes koken. Roer vaak door.

  2. Doe intussen de banaan, het sinaasappelsap en de -schil in een hittebestendig kommetje en zet 1½-2 minuten in de magnetron op de hoogste stand, tot de banaan zacht is. Schep de havermout in kommen en verdeel de yoghurt, de banaan en de zaden erover.

Per portie: 360 kcal | 52 g koolhydraten | 14 g eiwit | 9 g vet

© Olive Magazine / Immediate Media Receptuur: Sara Buenfeld Fotografie: BBC Good Food Magazine

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)