Foodies 02/2025
Aziƫ
cover Azie
Salade met geroosterde biet en feta

Salade met geroosterde biet en feta

  • Eenvoudig

  • 50 minuten bereidingstijd50 min. bereidingstijd

  • 45 minuten wachttijd45 min. wachttijd

Aantal personen
4

Ingrediƫnten

Voor de dressing

Bieten en geitenkaas gaan heel goed samen door de aardse smaken. Serveer deze salade als bijgerecht of eet als maaltijdsalade door een lekkere grote portie te maken.

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor (elektrisch: 220Ā°C/ hetelucht: 200Ā°C). Leg de blokjes biet in een enkele laag op een bakplaat. Besprenkel met de olie en bestrooi met zout en versgemalen zwarte peper. Schep de biet om zodat hij rondom bedekt is met olie en rooster ca. 30 minuten in de oven, tot hij beetgaar is en aan de randjes goudkleurig begint te worden.

  2. Roer intussen alle ingrediƫnten voor de dressing door elkaar in een kom en houd apart. Schep de gare biet om met de dressing en laat ca. 45 minuten marineren.

  3. Schep vlak voordat de biet klaar is met marineren de linzen om met de rucola, Ā¾ van de feta en ā…” van de walnoten. Roer door de dressing en de biet en schep om tot alles goed is gemengd. Verdeel over een serveerschaal en bestrooi met de rest van de feta en de walnoten en de bieslook.

Per portie: 476 kcal | 20 g koolhydraten | 17 g eiwit | 34 g vet

Ā© Good Food Magazine / Immediate Media Receptuur: Samuel Goldsmith en Helena Busiakiewicz Fotografie: Gareth Morgans Styling: Lauren Miller Foodstyling: Troy Willis

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)