Quinoasalade met nectarine en chili-ahornhalloumi
Eenvoudig
25 minuten bereidingstijd25 min. bereidingstijd
Advertentie
Wat zouden we toch zonder halloumi moeten? Deze Griekse kaas is lekker zout en smaakt heerlijk bij zoete, rijpe nectarines.
Bereiding
Doe voor de dressing de sjalot in een kom en bestrooi met zeezout. Voeg het citroensap en -rasp toe en klop de olie erdoorheen. Proef en breng op smaak met zout en peper. Verwijder voor de quinoasalade de pitten van de nectarines en snijd het vruchtvlees in partjes. Schep de quinoa om met het grootste deel van de kruiden, het grootste deel van de hazelnoten, de rucola, de nectarine en de dressing.
Klop voor de chili-ahornhalloumi de olie, de ahornsiroop en de chilivlokken door elkaar. Snijd de halloumi kruislings in tot ca. 2 cm diep (dus niet helemaal door) met een scherp mes. Leg de halloumi op een vel aluminiumfolie in een braadslee en bestrijk royaal met de chili-ahornolie. Verwarm de grill van de oven op de hoogste stand en grill de halloumi 6-8 minuten, tot hij goed gekaramelliseerd en zacht is. Bestrijk de halloumi tijdens het grillen af en toe met meer van de olie.
Doe het braadvocht van de halloumi in de salade en schep om. Snijd de halloumi in stukjes. Verdeel de quinoasalade over borden en bestrooi met de halloumi, de rest van de hazelnoten en de rest van de kruiden.