‘Snickers’ baked oats
Eenvoudig4 personen45 minuten bereiden
Sanne: "You got me at ‘Snickers’! Vroeger was Snickers een van mijn favoriete snoeprepen, tegenwoordig eet ik liever deze ‘Snickers’ baked oats als ontbijt met een extra swirl pindakaas eroverheen."
Ingrediënten
- 2 bananen (of 2 eieren)
- 250 ml ongezoete amandelmelk
- 3 el maple syrup
- 3 el 100 % pindakaas
- 1 tl vanille-extract
- 175 g (glutenvrije) havermout of havervlokken
- 2 tl bakpoeder
- 50 g pinda’s
- 3 medjouldadels
- 50 g pure (vegan) chocolate chips
Kook mee!Deel je tasty foto’s van dit recept via Instagram of Facebook met #iamfoodies!
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 175 °C.
- Prak de bananen (of klop de eieren los) in een ruime kom. Voeg de melk, maple syrup, pindakaas en het vanille-extract toe en meng alles goed door elkaar. Schep er de havermout en bakpoeder doorheen.
- Hak de pinda’s in grove stukjes, ontpit de dadels en snijd ze klein. Schep de stukjes pinda en dadel met de chocolate chips door het beslag heen.
- Vet een cakeblik of een ovenschaal van 20 x 20 cm in en giet er het beslag in. Bak 30 minuten in de voorverwarmde oven.

Uit het boek:
Simpel & Puur