Foodies 02/2025
Azië
cover Azie
Traybake Koolrabi

Traybake met geroosterde koolrabi

  • Eenvoudig

  • ca. 1 uur en 10 minuten bereidingstijdca. 1 u. en 10 min. bereidingstijd

Aantal personen
4

Ingrediënten

Voor de topping

Benodigdheden

  • bakpapier
Op zoek naar een makkelijk en snel avondmaal? Maak dan deze overheerlijke traybake! Binnen een handomdraai in tafel en boordevol smaak.

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor (elektrisch: 240°C / hetelucht: 220°C) en bekleed een grote, hoge bakplaat met bakpapier. Doe de koolrabi, de tomaat, de tijm de chilipeper, de koriander en de ongepelde knoflook in de bakplaat. Verdeel de blokjes boter erover, bestrooi met zout en peper en besprenkel met 2 el olie. Schep alles om en rooster ca. 20 minuten in de oven. Verlaag de temperatuur van de oven (elektrisch: 200°C / hetelucht: 180°C) en bak nog ca. 35 minuten, tot alles beetgaar en goudbruin is.

  2. Roer alle ingrediënten voor de topping door elkaar en breng op smaak met zout en peper. Laat de traybake ca. 5 minuten afkoelen, verdeel de dressing er in hoopjes over en besprenkel met wat extra olie.

Per portie: 345 kcal | 16 g koolhydraten | 12 g eiwit | 30 g vet

© Good Food Magazine / Immediate Media Receptuur: Samuel Goldsmith en Helena Busiakiewicz Fotografie: Gareth Morgans Styling: Lauren Miller Foodstyling: Troy Willis

Wat vind jij van dit recept?

5 / 5.0 (5 stemmen)