
Traybake met geroosterde koolrabi
Eenvoudig
ca. 1 uur en 10 minuten bereidingstijdca. 1 u. en 10 min. bereidingstijd
Bereiding
Verwarm de oven voor (elektrisch: 240°C / hetelucht: 220°C) en bekleed een grote, hoge bakplaat met bakpapier. Doe de koolrabi, de tomaat, de tijm de chilipeper, de koriander en de ongepelde knoflook in de bakplaat. Verdeel de blokjes boter erover, bestrooi met zout en peper en besprenkel met 2 el olie. Schep alles om en rooster ca. 20 minuten in de oven. Verlaag de temperatuur van de oven (elektrisch: 200°C / hetelucht: 180°C) en bak nog ca. 35 minuten, tot alles beetgaar en goudbruin is.
Roer alle ingrediënten voor de topping door elkaar en breng op smaak met zout en peper. Laat de traybake ca. 5 minuten afkoelen, verdeel de dressing er in hoopjes over en besprenkel met wat extra olie.