Foodies 03/2024
Zuid-Amerika
Foodies Zuid-Amerika
Bloemkoolragù

Bloemkoolragù

  • Eenvoudig

  • ca. 1 uur en 10 minuten bereidingstijdca. 1 u. en 10 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Bereiding

  1. Hak de bloemkoolroosjes en de stronk in stukken en doe ze in een keukenmachine. Maal fijn – je moet dit misschien in 2 porties doen. Doe de bloemkool in een kom en houd apart.

  2. Doe de olie in een grote, diepe koekenpan op middellaag vuur. Bak de ui, de bleekselderij, de wortel en de knoflook met een snuf zout 20-25 minuten, of tot de groenten zacht en een beetje gekaramelliseerd zijn.

  3. Voeg de ansjovis en het venkelzaad toe en bak 2-3 minuten, of tot de ansjovis is gesmolten. Voeg de tomatenpuree en de passata toe, draai het vuur middelhoog en bak nog 3-4 minuten al roerende, tot het mengsel donkerder wordt en de olie zich scheidt van het mengsel. Voeg de bloemkool toe, roer door en bak nog 6-8 minuten, of tot de bloemkool is geslonken en aan de bodem van de pan blijft plakken.

  4. Breng intussen een grote pan flink gezouten water aan de kook. Kook de pasta net al dente, giet af en vang hierbij 400 ml kookwater op. Voeg de helft van het water, de pasta en de parmezaan toe aan het bloemkoolmengsel. Roer door elkaar, bak nog ca. 1 minuut en voeg indien nodig nog een beetje water toe.

  5. Verdeel de pasta en de bloemkoolragù over 4 kommen of diepe borden en garneer met meer parmezaan en de peterselie.

Per portie: 378 kcal | 48 g koolhydraten | 15 g eiwit | 13 g vet

© Olive Magazine / Immediate Media Receptuur: Nadine Brown Foto’s: Karen Thomas Styling: Max Robinson Foodstyling: Libby Silbermann

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)