Ricottatoast met bietentartaar
Eenvoudig
ca. 2 uur bereidingstijdca. 2 u. bereidingstijd
Advertentie
Bereiding
Verwarm de oven voor (elektrisch: 200⁰C / hetelucht: 180⁰C). Verwijder blaadjes en steeltjes van de bieten. Schrob de bieten schoon en verpak ze losjes in aluminiumfolie – verpak grote bieten individueel. Leg ze op een bakplaat met opstaande randen en rooster 1 uur en 30 minuten in de oven tot ze beetgaar zijn – je moet er met een scherp mes makkelijk in kunnen prikken.
Laat de bieten even afkoelen en wrijf de schillen er met keukenpapier af. Hak de bieten fijn – ze hoeven niet in perfecte blokjes, maar maak de stukjes heel klein en even groot. Roer de miso en 2 tl heet water in een kommetje door elkaar. Roer de grove mosterd, de dijonmosterd, de azijn, de worcestershiresaus en de tabasco erdoorheen. Roer het samen met de rest van de ingrediënten (behalve de ricotta, de mierikswortel en het roggebrood) door de nog warme bieten. Breng op smaak met zout en peper en laat ca. 30 minuten afkoelen en marineren.
Roer de ricotta en de mierikswortel door elkaar. Snijd de sneetjes roggebrood doormidden, bestrijk met de ricotta en lepel de bietentartaar eroverheen. Garneer met extra dille en serveer.