
Komkommerspringrolls met pittige dipsaus
Eenvoudig
30 minuten bereidingstijd30 min. bereidingstijd
Fris, licht en vol smaak: deze komkommerspringrolls zijn het perfecte zomerse voorgerecht of lichte lunch. Gevuld met knapperige groenten en omhuld met rijstpapier, vormen ze een heerlijk gezond hapje. De pittige dipsaus geeft dit gerecht een lekkere kick!
Lees verder onder de advertentie
Fris, licht en vol smaak: deze komkommerspringrolls zijn het perfecte zomerse voorgerecht of lichte lunch. Gevuld met knapperige groenten en omhuld met rijstpapier, vormen ze een heerlijk gezond hapje. De pittige dipsaus geeft dit gerecht een lekkere kick!
Bereiding
Was de komkommer en snijd de kontjes eraf. Snijd een stuk van 15 cm van de komkommer en schaaf deze op een mandoline in dunne linten.
Snijd het overgebleven stuk komkommer in dunne reepjes. Snijd ook de wortel en de lente-ui in gelijke reepjes.
Week telkens 1 rijstvel kort in lauwwarm water tot hij net soepel wordt. Snijd het vel doormidden. Leg op elke helft één van de komkommerlinten.
Leg erop een bosje van gemengde komkommer, wortel, lente-ui en een takje koriander. Rol strak op tot rolletjes en herhaal met de overige ingrediënten.
Roer voor de dipsaus alle ingrediënten door elkaar. Serveer de komkommerspringrolls met de dip.